dimecres, 5 de novembre de 2014

Informació que fa pensar.


Durant aquets darrers dos dies han passat per les meves mans un seguit d’articles, vídeos i notícies que parlen d’educació i m’enorgulleix saber-ho, doncs sembla que el futur de les generacions venidores preocupa, ni que sigui una mica, als demés.

Primer va ser el documental de Salvados enver l’educació a Espanya i una comparació d’aquesta amb el país que millor resultats treu a les proves PISA, Finlandia. I em vaig quedar amb una de les frases dels docents finesos que deia que hi ha que motivar als infants per a que entenguin l’aprenentatge com una eina de coneixement i enriquiment.

Un dia o dos després vaig llegir un article de 20minutos on el titular deia que el nostre ministre d’educació, el senyor Wert afirmava que els estudiants universitaris no han d’estudiar el que vulguin, sinó el que els vagi a donar feina. Hi ha un contrast, veritat?

Però avui he vist una altra noticia al Huffing Post que informava que demà dia 8 de febrer s’estrenaria un documental titulat Entre maestros que explica el que pot arribar a passar si un mestre innova a la seva classe. I només vos dic que he vist el trailer i he llegit una de les afirmacions del director, Pablo Usón: "Todo lo que recibimos sobre educación es negativo, [...] pero no hace falta romper el sistema, cada profesor dentro de su clase puede olvidarse de corazas y hacer lo que le parezca", i ja m'alegrat el dia.I per acabar-ho de rematar m’he adonat que això és possible i que succeeix, doncs ho he vist de primera mà amb la il·lusió que posen els joves d’avui en dia en fer quelcom diferent i algú, avui, els hi ha reconegut públicament amb una carta al Diarideibiza titulada La joventunt de formentera.

Realment un món millor, amb l’ajuda de tots, és possible. Tu no ho creus?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada